Wednesday, June 6, 2007

Jag noterar...

...att Svenska Dagbladet gör samma analys som jag av "patrioternas" nationalsdagsfirande under gårdagen. Själv ägnade jag nationaldagen åt något betydligt mer konstruktitv än att göra mig till åtlöje bakom en svensk flagga: Jag låg på soffan...

14 comments:

Anonymous said...

Hur kan du dela analysen av nazisternas nationaldag när du inte ens var där?

Marx said...

Jag var där och visst stämmer SvD beskrivning väl in.
Däremot fattar jag inte hur du kom fram till att det var konstruktivt att ligga på sofflocket istället för att gå ut och visa nassarna vad du tycker om dem (Som många andra gjorde igår).

Anonymous said...

Varför skulle du skämmas för att gå med den svenska flaggan? Är du inte riktigt klok?
Du borde ha gått ut och talat förstånd med dina gelikar i AFA istället. Dessa antidemokratiska samhällsomstörtare med sin förkärlek att kasta sten borde utvisas till nordkorea där deras ideologi hör hemma - och du med.

Mikael Åhman said...

Marx: Vad kag menade med min något syrliga formulering var att det är mer konstruktivt att ligga på sofflocket jämfört med att delta i nationalistspektaklet. Må sen spektaklet organiseras av nassar eller demokrater som yrar om "värdigt firande"...

Visst är det mer konstruktivt att protestera mot stollerierna än att ligga på sofflocket. Det borde jag måhända gjort också...

Anonym: Läs min föregående post "Därför är jag antipatriot."

http://permanentreform.blogspot.com/2007/06/drfr-r-jag-antipatriot.html

Om du nu klarar av att läsa inlägg som är längre än fyra-fem rader...

Anonymous said...

Är det inte lustigt att de enda bloggar som får vara med är från kappvändare som endast håller med? Finns det inga kritiska röster som får höras? Trodde inte tanken med bloggfunktionen var att endast ge journalister medhåll för det som skrivits ..

Mikael Åhman said...

Anonym Jun 07-05:13

"kappvändare"? Själv har jag varit antipatriot sen, ja... sen jag blev politiskt medveten för en 20-25 år sedan.

"Får vara med" Menar du SvD:s lista över bakåtlänkar eller den här sidan?

Vad SvD gör eller inte gör får du diskutera med dem. På den här sidan får folk vara med i diskusionen så länge de beter sig som folk och håller sig inom lagens råmärken avseende vad de skriver.

Anonymous said...

Om du inte ville ansluta dej till den stn kastande ap-skocken ifran AFA sa betyder det att du ar mer vanster som marxistisk anti-patriot? Eller ar du mindre vanster och vill tillata yttrandefrihet? Det later kanppast troligt eftersom du ar marxist. / Nils P.

Lupus said...

Nils P. har gödslat ett flertal bloggar med sin taskiga bindestreckstunga och ofta felstavade svenska ("faschister" är en term han gillar). Fan, man skulle nästan kunna tro att han inte alls bryr sig om svenskhetens allra viktigaste grund; det gemensamma språket.

rikard said...

Ja alltså Mikael.. Jag tycker inte det är något fel med att fira nationaldagen eller att vara stolt över att sverige är ett bra land att bo och leva i.

Jag firar nationaldagen, har firat nationaldagen med min mor som är röster både på v och är pacifist.
Dessutom kan nationaldagen användas för att försöka skapa konsensus mellan de olika kulturer som finns i Sverige idag.

Nationaldagen kan också på användas på ett postivt sätt för att exemepelvis framhäva att många

i Sverige har det bra men att det finns många i afrika som inte har det och därför Så låt oss göra nationaldagen till något positivt där vi framhäver både problem och styrkor både internationellt och nationellt

Anonymous said...

lupus, ja det var ju ett kreativt svar. Det finns tydligen inte mer substans i den skallen. Haha. / Nils

Mikael Åhman said...

Nils P:

Jag betraktar inte AFA som en "stenkastande apskock". Jag betraktar AFA som en i allt väsentligt seriös antifascistisk organisation som dock delvis använder sig av en politisk metod jag själv inte använder mig av.

Mig veterligen vill inte AFA avskaffa yttrandefriheten. Vad AFA anser om hetslagstiftnineng är är mig obekant. För egen del vill jag skärpa upp den (hetslagstiftningen) till att inkludera hets mot kvinnor (förbjud porr, således.)

Ergo: Att jag låg på soffan medan AFA och andra anordnade motdemonstrationer skall alltså inte i sig ses som någon slags kritik mot, eller principiellt avståndstagande från, de antifascistiska manifestationerna.

Vad saken gäller - och det enda jag försöker få sagt - är att det är mer konstruktivt att ligga på soffan än att delta i det debila nationalistisspektaklet genom att "fira" nationaldagen med blå-gul flagga och "du gamla du fria".

Toppis said...

Jag vill egentligen bara säga att jag läst din uppsats och tycker den var väldigt bra!

I övrigt satt jag i min Fåtölj och tänkte som du den 6:e maj. Konstruktivt-ja visst!

/Toppis

Mikael Åhman said...

Toppis:

tack :-)

markus holmquist said...

Men Mikael dååå! Ligga på soffan på nationaldagen, när man kunde ha varit ute i solen i stället=)Byt soffan mot solstol nästa år!