Saturday, June 30, 2007

En överklassreform

I morgon blir det möjligt att köpa skattesubventionerade pigtjänster. I motsats till vad en del debattörer förefaller tro har det alltid varot tillåtet att köpa så kallade hushållsnära tjänter så länge man har betalar vad det kostar – vad pig”reformen” handlar om är att skattesubventionera köpet av denna tjänst. Regeringen väljer vad den gör med våra skattemedel - och med en moderatledd överklassregering är det naturligtvis inte särskilt överraskande att skattemedlen används för att subventionera pigjobb i stället för att anställa fler inom hemtjänsten. Hemtjänst är ju, gubevars, behovsprövat. Pigor anställer däremot endast de rika. Aldrig har skillnaden mellan behov och kapital synts så tydligt.

En fjärdedel av befolkningen – huvudsakligen de oförskämt rika – säger sig kunna tänka sig att köpa dessa skattesubventionerade pigtjänster. Återstående 75% är naturligtvis så kallat vanligt folk med normala eller låga inkomster. För allting kostar och om pengarna inte räcker till mat och nya kläder åt barnen gör det givetvis varken till eller från om skatten på köpe av hushållsnära tjänster sänks, eller ens avskaffas helt.

Pigjobb är och förblir i grunden en lyxkonsumtion som huvudsakligen överklassen har råd med eller är intresserad av. Vanligt folk har fullt upp med att lönen att räcka hela månaden. Att skattesubventionera pigjobben är bara ett sätt att skänka pengar åt alla de kapitalistiska snyltare som livnär sig på alla löntagarnas verkliga arbetsinsatser.

Gangsterfasoner är vad det är!

5 comments:

Anonymous said...

Jag är arbetarklass enligt din sk rasbiologi. Jag kommer anlita tjänster när jag behöver det. Lyft blicken lite innan du öppnar käften. Att kalla städerskor för pigor och vanligt folk för överklass, vad fan är det?

U G

Grottolle said...

Jag trodde att arbetarlinjen var att folk skulle jobba. Men nu ger man BIDRAG åt folk som är så LATA att dom inte orkar hålla rent efter sig.

janne said...

en mycket bra reform de som vill ta jobbet gor det frivilligt ingen blir tvingad dartill
du kanske ar sa djavla lat att orkar inte jobba utan foredrar understod

rikard said...

Alla borgerliga som kommentar denna tråd. Hur kommer det sig att de flesta i de nya i regeringen pratar som varmt om städjobb men själva aldrig haft något?

Har ni själva god ekonomi och vill inte betala skatt eller skulle ni på allvar ta ett städjobb hemma hos nån rik person om er pengar försvann?

Hur kommer det sig att moderaterna pratar sig varmt om arbetes heliga värde? Jo för att det inte riktigt har någon bra inblick i vad det innebär att gå hem och städa hos någon annan eftersom det är de som köper tjänsten.

Sen så är det också ett bra sätt att försöka vända dem som har ett arbete mot dem som inte har.

I moderaternas budgets propostion 05/06 man kan läsa varmt om hur man tror att en generell sänkning kommer att leda till en stor tillväxt av kvalificerad arbete.

Vad gör man instället jo skapar reformer genom att endast subventionera lågkvalificerade arbeten.

Det är också väldigt bra att prata om arbetes heliga värde samtidigt som en låg akassa gör det ännu lättare för svenskt näringsliv att erbjöda lägre löner.

Anonymous said...

l?se hele blog, pretty good