Wednesday, May 23, 2007

Shumail och Shahzina

Shumail Raj och Shazina Tariq lever i Paktistan, de älskar varandra och de har gift sig med varandra. Men Shazinaz föräldrar kräver att de skiljer sig, för familjen vill kunna sälja Shazina som betalning för en av hennes farbröders spelskulder.

När de två sökte skydd hos polisen från Shazinas föräldrar blev de istället arresterade. Shumail föddes nämligen som kvinna, och könsbytesoperationer strider mot pakistansk lagstiftning. Domstolen anser därför att Shumail är en kvinna, och eftersom även homosexuella relationer är olagliga i Pakistan står Shumail och Shahzina nu inför rätta och hotas av livstids fängelsestraff.Shumail och Shahzina, två människor som älskar varandra. Två människor som inget annat önskar, än att få leva tillsammans, åldras tillsammans och en dag få läggas till vila i jorden tillsammans. Shumail och Shahzina, två människor som inte tillåts röra varandra, inte tillåts se varandra, inte tillåts tala med varandra, för deras kärlek är inte tillåten.

Det är fel! Det är fel att det får gå till så här. Det är fel att så många människor världen över tar sig rätten och makten att stå i vägen för andra människor kärlek, lycka och liv. Det är fel, och jag blir trött ända in i själen över att det är så världen ser ut och fungerar. Jag blir trött och tårögd över att det fåtal människor som faktiskt finner kärlek och lycka inte får behålla den, utan att allt som är fint och rent och vackert alltid skall krossas och slås i bitar.

Jag blir frusterad över att det finns så lite jag kan göra åt det. Det enda jag kan göra är att uppmana alla som läser det här inlägget att maila till Pakistans ambassad och säga: Let love and mercy prosper – Free Shumail and Shazina!

4 comments:

Kang said...

Du gör något! Du reagerar och skriver om det på din blogg. Att man sedan i hjärtat skulle vilja skydda Shumail Raj och Shazina Tariq liksom lite mer handgripligen är något som jag har full förståelse för. Så känner nog många av oss.

Värme

rikard said...

Intressant inlägg. Reflekterar lite över sveriges historia hur kommer det sig att homosexuellitet även i vårt land inte blev avkriminaliserat förrän 1944 trots att vi styrde sverige under denna tid.

Hur påverkar man bäst totalitära länder i en sådan här fråga? Skriver man brev eller gör man aktioner? Är det lättare för en totalitär stat för att avkriminalisera homosexualitet jämfört med att ge viss begränsad yttrandefrihet?

Finns det sk. demokratiska västlander eller andra länder där homosexuealitet fortfarande är förbjudet?
Hur ser tex Kina på denna fråga?

rikard said...

menar andra demokratiska länder..

Mikael Åhman said...

Kang: Tack. Om den mailkampanj jag försöker få människor att delta i gör någon skillnad vet jag inte, men jag vill gärna tro att det betyder något.

Rickard: Jag har för mig att homosexualitet är förbjudet i Polen, dock är jag ej helt säker. Tor Billgren skriver mycket om homosexuellas situatin världen över på www.antigayretorik.blogspot.com