Saturday, March 24, 2007

Röster från Skuggvärlden

Jag har lagt upp några länkar under den nya rubriken Röster från skuggvärlden. Det är länkar till bloggar som handlar om viktiga saker. De beskriver saker som inte borde behöva beskrivas. Det borde inte behöva finnas ord som gör det möjligt att beskriva det de skriver om. Men det de skriver måste skrivas, och därför måste det läsas. Allt för många upplever vad de har upplevt, allt för få orkar vittna om det.

Läs deras bloggar. Det är ingen rolig läsning. Det är ingen upplyftande, avslappnande eller på något vis trevlig läsning. Men det är nödvändig läsning.

Här är två exempel:

Korpdotter
Inceste de Citron

Vissa sår läker aldrig. Såren kanske slutar blöda, men de läker aldrig. Läs vad de skriver och låt fingertopparna följa ärren. Lyssna på rösterna från skuggvärlden.

2 comments:

korpdotter said...

tack för länken. ibland blir jag nästan löjligt berörd när nån läser, bryr sig. när nån faktiskt vill att vi ska få synas, höras. det är så många som hellre vill tysta oss, eller åtminstone få lov att vända bort blicken. de där som är anklagade för såna brott som vi utsatts för är så väldigt bra på att skrika om hur vi ljuger. hur oskyldiga blir dömda, om att förträngning inte finns, om att vi bara är manipulativa psyksjuka idioter som utsätter dem för hemska falska anklagelser. man kan bli så trött och det är väldigt skönt när någon är tvärtemot. någon som inte hör hemma i skuggvärlden men ändå vill att den ska få lov att synas, som bryr sig.

tack.
värme /korp

Kang said...

Hej Mikael!
Tack för "underskriften" på mitt "upprop" mot barnpornografi.

Korp beskriver väl hur jag också reagerade när jag läste ditt inlägg.

Jag började skriva min blogg för att det kändes som att jag skulle explodera av alla minnen och känslor, som jag så länge hållt för mig själv.

Jag är fortfarande helt förundrad över att så många läser det jag skriver. Det är läkande i sig att veta.

Värme från Kang på HelaMig!